DEZE ACTIE IS AFGELOPEN

Over bakers against cancer

 

De band tussen bakkers en kinderen is er één die heel sterk is. De klanten die het meest de ambachtelijke (banket) bakker bezoeken zijn gezinnen met kinderen. Ook senioren met kleinkinderen vormen een groep consumenten die veelvuldig de bakkerij opzoekt. Kinderfeestjes worden ook vandaag de dag vaak in een bakkerij gevierd en wie maakt de allermooiste & lekkerste kindertaarten? Precies, de (banket)bakker!

Helaas is er ook een groep kinderen in Nederland die momenteel even niets te vieren hebben. Zij lijden aan de ziekte kanker en strijden hier elke dag tegen. Een viertal toeleveranciers uit de bakkerijbranche (Dobla, Steensma, FrieslandCampina Professional en Beko Verpakkingen) hebben hun handen ineen geslagen om juist deze kinderen een warm hart toe te dragen. Samen met zoveel mogelijk ambachtelijke (banket) bakkers in Nederland helpen zij deze kinderen als Bakers Against Cancer. Gezamenlijk ondersteunen zij de stichting Against Cancer.

Lees hier wat u als consument kunt bijdragen!

 
 

Stichting against Cancer

 

Historie:

Begin 2004 is het BPL-racing team begonnen met de actie “racen tegen kanker”. Deze actie verliep zeer succesvol en boven verwachting. Al met al was 2004 een prima start en door de enorme groei is in 2004 Stichting Racen tegen Kanker opgericht. Het eerste evenement dat de Stichting Racen tegen Kanker organiseerde, was de circuitdag voor zieke gezinnen op het TT-circuit van Assen. In augustus 2005 was de eerste editie van deze speciale dag en ieder jaar in de zomer vindt een nieuwe circuitdag plaats.

Met de motorraces als "tool" kreeg de stichting aandacht van bedrijven en media en konden zodoende de groei waarborgen. Dankzij de grote materiële steun van bedrijven was het racen een lage kostenpost en konden de partnergelden/donaties worden gebruikt voor de race tegen kanker. Inmiddels is het raceteam losgekoppeld van het goede doel en is de naam van de stichting veranderd in Against Cancer. Het nieuwste initiatief naast Racen is Bakers Against Cancer geworden. Vanaf nu hebben bakkers de mogelijkheid middels het verkopen van hun producten de stichting te steunen en zo hun belangrijkste klanten de dag of reis van hun leven te bezorgen. En u kunt op uw beurt deze kinderen en hun gezinnen helpen door uzelf te trakteren op het lekkerste brood en banket! Koop dit bij één van de aangesloten bakkers.

Missie:

De missie van stichting Against Cancer is: een glimlach teweeg brengen op het gezicht van een kind dat bezig is met zijn of haar strijd tegen kanker.

Jaarlijks organiseert de stichting Against Cancer een aantal grote evenementen met "zieke" gezinnen. Door middel van deze evenementen proberen ze de gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen om ze zo even de ellende te laten vergeten. Mede door deze evenementen heeft de stichting Against Cancer een enorme band opgebouwd met de "zieke" gezinnen.

Daarnaast heeft de stichting in de afgelopen jaren verschillende gezinnen gesteund die door de ziekte kanker in de financiële problemen zijn geraakt. Het is in Nederland nog niet dusdanig geregeld dat ziektekostenverzekeringen alle kosten vergoeden of dat er instanties bestaan die bepaalde (soms heel hoge) bijkomende kosten vergoeden. De stichting probeert bepaalde kosten te vergoeden voor de gezinnen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op het winnen van de race tegen kanker. Met de steun van onze sponsoren en een groeiend aantal donateurs hopen zij steeds meer gezinnen te kunnen helpen.
Helaas geneest niet iedereen van de vreselijke ziekte kanker en vanaf de oprichting van de stichting in 2004 is een aantal jongeren overleden. Als stichting blijven zij contact houden met de gezinnen waarvan een familielid is weggevallen en ook deze gezinnen worden nog steeds betrokken bij de evenementen.

De stichting Against Cancer zal zich blijven inzetten in de strijd tegen kanker en hoopt dat deze ziekte ooit voor 100% zal kunnen worden overwonnen.

ANBI keurmerk:

De stichting Against Cancer leunt volledig op vrijwilligers en is ANBI gecertificeerd. Ook Bakers against Cancer draagt dus deze certificering.

ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling (www.anbi.nl), wat onder andere de volgende zaken inhoudt:

 • Om als een ANBI aangewezen te kunnen worden, moeten het doel en de feitelijke werkzaamheden van de instelling voor 90% of meer een algemeen belang dienen. Een instelling mag dus geen particulier of individueel belang dienen.
 • Minimaal 95% van alle gegenereerde inkomsten moeten worden besteed aan het doel van de stichting.
 • De stichting onderhoudt een transparante boekhouding, zichtbaar voor Inspectie van de Belastingdienst.
 • De door de partners gemaakte kosten worden door henzelf betaald, zodat al het geld gaat naar de zieke kinderen.

Klik hier voor de website van Against Cancer 
 

Partners

 

Partners van Bakers Against Cancer zijn partijen die dit initiatief langdurig een warm hart toedragen door middel van het kosteloos dan wel tegen gereduceerd tarief hun producten/diensten beschikbaar stellen.

 
 

Vrienden van

 

Vrienden van Bakers Against Cancer zijn partijen/personen die door middel van giften hun steentje bijdragen aan het bereiken van de doelstelling van de stichting: een glimlach bezorgen op het gezicht van kinderen die getroffen zijn door kanker.

 • Roompot Vakantieparken
 • Bolderman Reizen
 • Ponypark Slagharen
 • Miele
 • Van der Valk reizen
 • Van der Valk hotels
 • De Zwaluwhoeve
 • Sony
 • 100%NL
 • Kijkshop
 • Ouwehands Dierenpark
 • Cars
 • Healthcity
 • John West
 • Farmcamps
 • Whirlpool
 • Golfpark Almkreek